Sleets

Het begin van onze reis naar Zuidoost Azië is goed voorbereid en in ieder geval voor de eerste helft bijna volledig gepland. Dat begon al een tijd geleden. Keuzes. Toch weer met de KLM, of anders een van de in populariteit groeiende luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten proberen? Over de laatste categorie hoor je goede berichten: veelal goedkoop (goedkoper, in ieder geval), betere service maar daar staat zo'n verschrikkelijke tussenstop in Dubai tegenover. Daarom, en ook vanwege de Flying Blue Miles verslaving (waarom eigenlijk, het levert uiteindelijk bitter weinig op, en vanaf volgend jaar pakt KLM weer wat voordelen van je tenzij je tot de happy few op dit gebied behoort) toch weer voor de KLM gekozen. Non-stop naar Bangkok en ook nog met een fijn getimede nachtvlucht. Vooruit dan maar. 

Maar echt prettig wordt het natuurlijk nooit zo weg gepropt in de economy class (ik had de verleiding om voor een toch nog wel significant bedrag een upgrade naar business class stoelen te kopen deze keer relatief gemakkelijk weerstaan :-). En eerlijk gezegd kwam de hele vlucht een beetje "sleets" op me over. Ergens kreeg ik een beetje een deja-vu:  een aantal jaren geleden reisde ik met een Amerikaanse binnenlandse vlucht van New York naar Washington:  een verouderd overkomend toestel, cabinepersoneel dat, laat ik zo zeggen, wat "over-ervaren" was: kortom de frisheid ontbrak. Grappig was de discussie die er onder het cabinepersoneel ontstond toen bleek dat de consumptie van rode wijn wat voorspoediger liep dan verwacht: de wat jongere stewardess dacht dat er ergens nog wel een kratje zou staan, de meer ervaren dame meende zeker te weten van niet: "Tja, deze vlucht staat erom bekend".

Exemplarisch was verder de crash van het (verouderde) entertainment systeem. Dat moest worden herstart: een proces wat zeker een minuut of 20(!) in beslag nam. Het bootproces kon op de persoonlijke schermpjes op de voet worden gevolgd:

Goed om te zien dat het kennelijk wel op Linux draait :-)

In Bangkok verblijven we in ons favoriete hotel, het Pullman King Power hotel (ik schreef er eerder over). Erg fijn om te verblijven zeker als je wat wil wennen aan het lokale ritme, en gelegen in de prettige wijk Paya Thai vlakbij Victory Monument. Met gemak slapen we door de jaarwisseling heen. Is de King Prawn inmiddels sleets? Nee, hoewel er weinig is veranderd sinds ons vorige bezoek is alles nog steeds smetteloos, prettig en rustig. We worden op dezelfde goed bedoelde en onbeholpen manier geholpen als eerst. Er lijken wel wat meer trainees rond te lopen als vroeger, wat voor de nodige vertraging bij het afleveren van de cocktails zorgt. Maar daar blijft het dan ook bij.

Sleets is wel restaurant The Mango Tree geworden, waar we met collega Javier en zijn vrouw Cecilia gaan eten; zij zijn toevallig net ook in de regio op vakantie. Tijdens ons eerste bezoek aan Bangkok in 2001 zijn we hier met onze vrienden Andre en Scott wezen eten en het kwam toen over als een behoorlijk goed restaurant met een zekere allure. Het eten is er nog steeds goed/redelijk, maar de allure is verdwenen en de bediening lijkt vermoeid en 

ongeïnteresseerd

. Maar er was voldoende klandizie dus het zal nog steeds wel goed met ze gaan. 

Ook onveranderd maar wel goed is ons favoriete straatrestaurant op nog geen 300 meter lopen vanaf het hotel: het Tida Esarn restaurant (1/2-5 Rangnam Rd.). Het is moeilijk hier mee dan 400 Baht voor twee personen inclusief drinken uit te geven, en het eten is simpel maar vrijwel onovertroffen. De eerste dag eten we er twee keer, en tot ons vertrek naar Myanmar komen we er elke dag, hetzij voor lunch, hetzij voor het diner. Op de laatste dag gewoon weer twee keer gegeten.

Wat valt op in Bangkok? Het lijkt er een stuk schoner te zijn dan vroeger. Op straat, maar eigenlijk overal wel. Ik kan me herinneren dat toen we hier (bijvoorbeeld) in 2011 waren er in restaurants op de noodzaak tot hygiene werd gewezen: dat zie je nu nergens meer en het heeft ook zijn effect gehad. Hooguit een (1) kakkerlak gezien in vijf dagen tijd. Fijn om dat te merken.

Voor de rest vliegen de dagen in Bangkok bij zonderr dat we al te veel doen of zien.

 

Comments

Wat fijn om iets te zien van jullie  reis.We genieten mee !! xx

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.