Nyaung Shwe

Na een dag in de bus vanuit Bagan zijn we misschien niet meer op ons best als we arriveren in Nyaung Shwe nabij het Inle meer. Het plaatsje lijkt in eerste instantie weinig aantrekkelijk. Ook het hotel (The Manor Hotel) voldoet in eerste instantie niet aan onze verwachtingen: het beloofde Wi-Fi doet het niet en de kamer die we krijgen toebedeeld heeft geen raam: heel vervelend, geen daglicht in je kamer. Dat laatste is zo verholpen als we klagen en daarna een andere, veel prettigere kamer krijgen. Voor het Wi-Fi moeten we een dag wachten. Dat internet meer een belofte dan realiteit is lijkt voor heel Nyaung Shwe te gelden: “Free Wi-Fi” wordt vaak aangeboden in restaurants en cafés, en ja, verbinden met de Wi-Fi-router aldaar lukt meestal ook nog wel maar het internet dat daarachter zit geeft meestal geen sjoege.

Zowel het plaatsje als het hotel vallen verder in de praktijk 100% mee. Het hotel heeft wel iets, fijn ontbijten op een mooi balkon, goede bedden (ik slaap lang en vrijwel droomloos), fijne douche, een mooie teak vloeren die fijn aanvoelen aan je blote voeten. Het plaatsje blijkt charmes te hebben. Misschien ziet het er deels wel toeristisch uit maar niet overal, en in de praktijk zijn er helemaal niet zo veel toeristen, meer een overdaad aan plekken waar je een fiets kan huren of een boottocht kunt regelen. Of allerlei andere zaken die toeristen graag doen.

Je kunt ook lekker op de fiets gaan toeren en van het platteland en de omgeving te genieten. En dat is heerlijk want het is er prachtig, het fietsen is fijn en relaxed, en het klimaat bijzonder aangenaam om te fietsen. De dagen hier brengen we in een zeer ontspannen staat door en we genieten van het heerlijke eten. We hadden ergens gelezen dat het eten in Myanmar tegenviel maar het tegendeel is het geval. 

Nyaung Shwe is een aanrader.

[12-15 januari]

Comments

Wat heerlijk die reis!!

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.